flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрито нову будівлю Ківерцівського районного суду Волинської області

21 грудня 2019, 10:55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

     Двадцятого грудня в місті Ківерці Волинської області було урочисто відкрито нову будівлю Ківерцівського районного суду Волинської області.

     В урочистостях взяли участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова служби судової охорони Валерій Бондар, проректор Національної школи суддів Володимир Мазурок, суддя Конституційного суду України Петро Філюк, начальник Територіального управління ДСА України в Волинській області Наталія Коцирій, голови місцевих загальних судів Волинської області, судді у відставці,  представники громадськості та місцевих засобів масової інформації.

    У вітальному слові Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк розповів про історію отримання даного приміщення. "Мало хто вірив, що ми матимемо такі будівлі, такі палаци правосуддя. 85 приміщень від реконструйованих та новозбудованих приміщень було відкрито з 2015 року, 14 приміщень повністю відреконструйовано цього року ", - наголосив Зеновій Холоднюк. У своїй промові побажав суддям справедливих рішень, громадянам, учасникам судових процесів щоб їм було зручно та комфортно. По завершенню вітального слова Зіновій Васильович вручив заохочувальні відзнаки ДСА України. Коцирій Наталію Володимирівну, начальника ТУ ДСА Украївни в Волинській області було нагороджено «Знаком пошани», Почесні грамоти вручено представникам ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536».

   Суддя Конституційного суду України Петро Філюк привітав всіх присутніх від імені суддів Волині, які знаходяться зараз у місті Києві та які у зв’язку з участю у судових процесах не змогли приїхати.

   Голова служби судової охорони Валерій Бондар, звертаючись до присутніх побажав миру в будівлі, здоров’я працівникам суду та мирного неба над головою усім присутнім. «Іноді ми не знаємо хто творить історію, сьогодні ж ми знаємо їх авторів. Призначення судової охорони охороняти як суддів та працівників апарату так і усіх відвідувачів судових установ. За вашими спинами завжди будуть ваші друзі – «Служба судової охорони»», відзначив Валерій Іванович. По завершенню вітального слова було оголошено Подяку Голови Служби судової охорони за вагомий особистий внесок у розбудову та становлення Служби судової охорони керівнику апарату Ківерцівського районного суду та працівникам територіального управління Служби судової охорони у Волинській області.

   Проректор Національної школи суддів Володимир Мазурок, передав Вітальну адресу для голови Ківерцівського районного суду від ректора Національної школи суддів Миколи Оніщука. У своїй промові проректор відзначив, що рік тому відвідував старе приміщення суду, у той час як будівництво нового лише розпочиналось. Він був вражений тим обсягом роботи, яка була проведена у такий короткий проміжок часу, побажав працівникам комфортних умов роботи.

   Високо оцінили роботу будівельників та ДСА України й керівники району та міста.

   Нове приміщення  повністю пристосоване для здійснення судочинства та доступне для маломобільних  груп населення.

 Будівля складається з трьох поверхів,  де передбачено чотири зали судових засідань.

Два з них, для розгляду цивільних справ,

   а інші два – для розгляду кримінальних справ.

    Зали судових засідань для розгляду кримінальних справ обладнані загородженнями зі скла.  Також, в приміщенні при кожному залі судових засідань наявні нарадчі кімнати для суддів, передбачені кімнати для свідків, адвокатів, захисників, прокурорів.

    На першому  поверсі створено групу приміщень для тимчасового тримання засуджених, підсудних та для варти, відповідно до передбачених вимог.

    Створені умови  є  однаково зручними для людей, які приходять за захистом своїх інтересів, роботи суддів та працівників суду.